Spannmål i fält.

Blöt spannmål kräver stabil lagring

Nyheter

En utmanande odlingssäsong har gett stora variationer i näringsvärden och vattenhalt i foderspannmålen. Inför lagring av blöt spannmål är det därför viktigt att tänka till lite extra.

Tema Inomgårds i Husdjur 10

Nyheter
Egen kraftfoderhantering samt ökat fokus på kokomfort är huvudämnena i Husdjurs inomgårdstema. I tidningen presenteras också Årets djurskötare Bernt Bengtsson, samt resultaten för Kokontrollen med Sveriges högst avkastande besättningar.

Så blev de första vallskördarna 2022

Nyheter
Förstaskörden verkar ha gett bra mängder på de flesta håll i Sverige. Husdjurs rundringning visar foderläget inför stallsäsongen efter de två första skördarna.

Baletite och SilotitePro minskar ensilageförlusterna

Annons

Att ta fram ett grovfoder som fungerar lika bra till högmjölkande kor som till växande tjurar är en utmaning som kräver såväl noggrannhet som fingertoppskänsla. Med jämna värden på ensilaget och en hög och stabil produktion på både mjölk- och köttdjur kammar Markus Brisbo hem utmärkelsen Årets vallmästare 2022.

Han är Årets vallmästare

Årets vallmästare
Markus Brisbo kammar hem utmärkelsen Årets vallmästare 2022. "Jag är superglad, det finns inte ord" säger den stolta vinnaren.