En mjölkbil med släp framför silotornen på Umeå mejeri.

Norrmejerier efter cyberangreppet: ”Ett angrepp på Sverige”

Nyheter

Cyberangreppet mot Norrmejerier kommer att innebära ett tungt ekonomiskt bakslag för föreningen. Vd Gerhard Bley ser även händelsen som ett angrepp på svensk livsmedelsförsörjning.

En pojke i blåa regnkläder och en man i brandgula hängselbyxor framför en röd ladugårdsbyggnad.

Aveln ger guldkant på Skatauddens lantgård

Vi mjölkbönder

På Skatauddens lantgård finns drömmar om fler kor, ett lättarbetat stall och att få leva ett gott liv som mjölkföretagare. Men först måste mjölkpriset upp.

Produktionen av ekomjölken är i allt mer balans, enligt mejerierna.

Bättre balans för ekomjölken

Nyheter

Från överskott till bättre balans och mer betalt för ekomjölken. Så beskriver mejerierna tillgången på ekologisk mjölkråvara just nu.

Mjölk och kött – en vinnande kombination

Annons
Inget lämnas åt slumpen i avelsarbetet på Skottorp Säteri AB. Enligt delägare Lars-Inge Gunnarsson finns det många fördelar för mjölkbönder att också ha köttproduktion på gården.

Ängesbäckens lantbruk vinner Herd of the Year

Nyheter

Ängesbäckens lantbruk i Ånäset utses till årets besättning, Herd of the Year, i Sverige. Gården drivs av bland andra Göran Olofsson, ordförande i Norrmejerier.

Var fjärde toppgård lämnar eko

Nyheter
Flera av de högst avkastande ekologiska gårdarna i Sverige ställer om till konventionell drift. Två har redan tagit beslutet, ytterligare tre räknar med att göra det samma visar Husdjurs rundringning.

Möt Norrmejeriers nya vd

Nyheter
Den 1 oktober får Norrmejerier återigen en ny vd. Då tillträder Gerhard Bley som tidigare arbetat på bland annat Kavli och Arla.

Ulla vill göra gott för Norrland

Porträtt
Den egna besättningen har hög produktion, men Ulla Bergström ser fortfarande förbättringspotential. Potential ser hon också i Norrmejerier, företaget hon leder som ordförande.