Salta pinnar är ett dåligt sätt att försvara livsmedelsproduktionen.

Salta pinnar är ett dåligt försvar mot matbrist

Spaning
Det behövs fler morötter och färre salta pinnar om det ska vara lönsamt för bonden att både göra gott för miljön och förse Sveriges befolkning med mat. Det skriver Mikael Olofsson, ekologisk mjölkbonde i Västerbotten.

Maten är värd mer än en guldkant

Opinion
Maten på tallriken är värd mycket mer än den guldkant som omgärdar den. Därför är det bekymmersamt om konsumenterna inte tycker sig ha råd med den när kostnaderna ökar, skriver chefredaktör Linda Grimstedt i sin ledare.

Vi borde lagra mer och tänka långsiktigt

Spaning
För att öka livsmedelsberedskapen behöver alla aktörer i kedjan hjälpas åt, skriver Svenska vallföreningens ordförande Per Rudengren i sin spaning.

Mjölk och kött – en vinnande kombination

Annons
Inget lämnas åt slumpen i avelsarbetet på Skottorp Säteri AB. Enligt delägare Lars-Inge Gunnarsson finns det många fördelar för mjölkbönder att också ha köttproduktion på gården.

Lantbruket är ryggraden i svensk beredskap

Opinion
En redan låg försörjningsgrad riskerar att bli ännu lägre i Ukrainakrisens och kostnadsökningarnas spår, skriver Lisbeth Karlsson i Husdjur nr 4 2022.

Om vikten av att berätta en bra historia

Opinion
En låg självförsörjning kan hårdraget leda till att människor behöver odla sin egen mat. Med bra exempel kan branschen hjälpa allmänheten att förstå vikten av ett starkt inhemskt jordbruk, skriver chefredaktör Linda Grimstedt i sin ledare.