Nya Husdjur är här

Byggandet står i fokus i årets sista nummer av Husdjur.

Tema Bygg

För drygt tre år sen brann Alböke gård på norra Öland ner till grunden. Nu står ett nytt stall på plats där mycket teknik underlättar arbetet.

En bra ventilation är A och O för stallklimatet. I Husdjur ger ventilationsexperten Anders Ehrlemark sina bästa tips för den som ska bygga.

När bröderna Moberg på Rabbalshede gård i Bohuslän skulle bygga ut återanvände de sin gamla ritning från förra bygget. Resultatet blev ett spegelvänt stall med tvärgående skrapgångar.

Mjölkåret 2019

Torkan 2018 kommer säkert att påverka mjölkpriset under nästa år. Men störst roll spelar världsmarknaden. Vi går igenom de viktigaste faktorerna att hålla ögonen på.

#Valltipset

Tidningarna Husdjur och Nötkött samlar in tips och erfarenheter kring nya grepp för grovfoderförsörjningen efter torkan. I det här numret av Husdjur har vi pratat med rådgivaren Mia Lindkvist som har tagit foderprover på så udda grödor som starrgräs och ensilerad rörflen.

Kor vi minns

537 Diva var alla anställdas skräck på Grindals gård i Orsa. Men hon var också en bra bruksko som mjölkade över 100 ton.