Elmia ställer in helt

Nu står det klart att det Elmia lantbruk som skulle ha hållits först i oktober och sen i februari ställs in helt. Istället siktar mässan på oktober 2022.

Den fortsatta coronapandemin, med ökande sjukdomsfall och fortsatta restriktioner, leder nu till att Elmia Lantbruk ger upp hoppet om att kunna arrangera en mässa i februari.

Mässan var från början planerad till mitten av oktober och flyttades sedan till februari.

– Med rådande pandemi och fortsatt mötesstopp för allmänna sammankomster i Sverige har vi inget annat val. Stora fackmässor med många utställare och besökare kräver lång framförhållning, säger Lotta Frenssen, vd för Elmia AB, i ett pressmeddelande.

Nästa datum om två år

Istället får lantbruksbranschen rikta in sig på nästa ordinarie datum för mässan, som är 19-21 oktober 2022.

För den del av lantbruksbranschen som riktar sig mot livsmedelssektorn hoppas Elmia kunna locka med Elmia Matbruk redan den 21-23 oktober 2021 då mässan också firar 60 år.

– Mötesplatsen riktar sig till alla aktörer i kedjan från livsmedelsproduktion till förädling, konsumtion och återbruk, berättar Maria Lindsäth, mässansvarig för Elmia Matbruk, i pressmeddelandet.

Innovationer ska prisas

De 24 produkter som nominerats till Elmia Innovation Award ska dock inte gå lottlösa. Även om mässan där priset skulle delas ut blivit inställd kommer medaljerna att delas ut. Pristagarna tillkännages den 22 oktober.

Text: Linda Grimstedt