Här är vinnarna av årets djurskötarpriser

Mottagarna av utmärkelserna Årets Djurskötare och Årets Ungdomsdiplom är utsedda. I dag firas vinnarna vid en ceremoni utanför Falköping.

Trio på Sörby mjölk utsedda till Årets Djurskötare

Trion Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson på Sörby Mjölk i Floby, Västra Götaland, får i år ett av lantbrukets finaste priser när de tillsammans utses till Årets Djurskötare® 2021

– Bra personal är oerhört viktigt för ett mjölkföretag, både för djuren och arbetsgivaren. I vårt juryarbete möter vi många extremt duktiga djurskötare som lägger ner sin själ i djurens välmående. I år var teamet på Sörby mjölk de stjärnor som lös allra starkast, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Motivering Årets Djurskötare 2021

På Sörby mjölk finns ett väl sammansvetsat team. Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson har alla olika egenskaper och kunskaper och tillsammans bildar de en stabil grund för produktionen och djurvälfärdsarbetet på gården. Med glädje, lyhördhet och omtänksamhet tar de hand om både djuren och trivseln i arbetslaget. De är öppna för nya idéer och arbetar ständigt för att trimma arbetet för god djurhälsa och en lönsam mjölkproduktion. För detta tilldelas de priset Årets Djurskötare 2021.”

Elin Bengtsson, Skygge gård, tilldelas Årets Ungdomsdiplom

Elin Bengtsson är djurskötare på Skygge gård i Tvååker.

– Det finns ett stort behov av arbetskraft inom mjölkproduktionen. Ungdomar som vill satsa på en framtid inom yrket är guld värda. Elin Bengtsson är en sån person, som vill uppmuntra i hennes fortsatta utveckling som djurskötare, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Motivering Årets Ungdomsdiplom 2021

Sedan barnsben har mjölkkor varit Elin Bengtssons stora intresse, hela vägen från tävlingar i showmanship, via UF-företag med avbytartjänst, till en anställning på en mjölkgård. Med ett redan välutvecklat koöga tar hon sig an arbetet med glädje och stort intresse för att vidareutvecklas och har därmed blivit en högt uppskattad medarbetare. För sin vilja att vara med och forma framtidens mjölkproduktion tilldelas Elin Bengtsson Årets Ungdomsdiplom 2021.”

Priserna delas ut senare i dag vid en ceremoni på Sörby mjölk i Floby. Läs mer om utmärkelserna Årets Djurskötare och Årets Ungdomsdiplom här:

Årets Djurskötare

Årets Ungdomsdiplom