Husdjur byter annonsbolag

Adviser Sales heter det nya säljbolaget för Husdjurs annonser. Med Adviser kommer tidningen erbjuda bättre annonser för både företag och läsare.

Från den 1 januari är Adviser Sales nytt säljbolag för annonser till tidningarna Husdjur och Nötkött. Tidningarna samlar drygt 9500 prenumeranter inom mjölk- och nötköttsproduktionen och når med varje utgåva cirka 8000 läsare vardera.

Tillsammans med Adviser Sales vill tidningarna bredda sitt erbjudande till annonsörerna och hjälpa dem att ännu bättre hitta pricksäkra annonslösningar för sina produkter. Det innebär även högre relevans i annonsmaterialet för tidningarnas läsare.

Kunskap om branschen

Tidningarna kommer under 2021 att erbjuda nya annonslösningar inklusive mer och fler digitala format.

Adviser Sales ägs av Another Media som är ledande i Sverige vad gäller annonsförsäljning inom segmentet kvalitetsjournalistik.

– Vi ser fram emot att arbeta med Another Media, säger Maria Törner, chefredaktör för Tidningen Nötkött. De har stor erfarenhet av att utveckla affärerna för annonsörer inom de gröna näringarna.

Rätt målgrupp

Enligt en nyligen genomförd läsvärdesundersökning läser mer än hälften av läsarna minst hälften av annonserna i båda tidningarna och har också sökt mer information efter att ha sett en annons i någon av tidningarna. Drygt 40 procent har därefter köpt en produkt eller tjänst.

– Husdjur och Nötkött prickar helt rätt i målgruppen och tillsammans med Adviser Sales kan vi på ett ännu bättre sätt ta till vara den potentialen för våra annonsörer, säger Linda Grimstedt, chefredaktör för Tidningen Husdjur.

Brett utbud

Another Media har bred erfarenhet av annonsförsäljning inom de gröna näringarna och har därigenom bra förutsättningar för att förstå annonsörernas behov både i print och i digitala kanaler.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med kött- och mjölkproducenterna som, precis som alla andra företagare, har behov av att effektivisera och utveckla sin verksamhet, säger Rasmus Thomsen, vd Another Media.

Vill du annonsera i Husdjur? Kontakta vår säljare Emelie Blomquist.