Han söker kärlek i Bonde söker fru

I kväll är det säsongspremiär för Bonde söker fru. En som dyker upp i sidoprogrammet Kärlek åt alla är mjölkbonden Kristian Gustafsson från Gotland.

Text Ann Christin Olsson

Många är de mjölkbönder som funnit kärleken genom Bonde söker fru genom åren. Antingen inom ramen för själva programmet, eller genom den uppmärksamhet de fått under månaderna i tv-rutan. Och även om inte alla hittar kärleken, anser många mjölkföretagare att programmet är ett bra sätt att visa upp svenskt lantbruk och livsmedelsproduktion. Som exempelvis Pär Eric ”Peja” Nilsson, som deltog i förra årets program.

Strax efter att det i våras blev känt att Kristian Gustafsson, mjölkbonde i gotländska Havdhem, är en av årets tv-bönder, ringde Husdjur upp för att höra lite mer om hans medverkan.

Varför är du med i programmet?

– Jag fick frågan redan i höstas när de börjat castingen. Men då kändes det för nära efter förra relationen som tog slut i somras. Jag behöver en sparringpartner som vet vad hon vill. Det är inget krav att hon är intresserad av lantbruk, men måste ha en acceptans för min passion och att det ibland är mycket jobb.

Berätta om dig själv!

– Jag blev lantmästare 2012, har testat lite annat som att jobba i restaurangbranschen och vara kommunpolitiker. Jag har ett stort reseintresse och Italien har blivit en favorit. Ser hellre positivt än negativt på saker. Har varit med i tävlingen ”Bästa bonden” där jag kom tvåa och kan titulera mig ”Sveriges näst bästa bonde”. Jag tror att det blir lättare att dejta i tv-versionen, där jag är på min hemmaplan. Men visst, det kommer nog inte att bli helt lätt.

Programmets enda mjölkbonde. Berätta om din gård!

– Det är min föräldragård som jag tog över 2012. Byggde lösdrift för 120 kor med två robotar 2012 och satte in en tredje robot tre år senare. Har 250 hektar till foderproduktion och sköter 50 hektar naturbeten. Kor är fantastiska djur att jobba med!

När programmet startar i kväll är Kristian Gustafsson dock inte med från början. Istället utlovas att han dyker upp senare i säsongen, i sidoprogrammet Kärlek åt alla.