Hon är ny reporter på Husdjur

I dag börjar Camilla Olsson som ny reporter på Husdjur och systertidningen Nötkött. Hon har lång erfarenhet av lantbruksjournalistik och ser fram emot att få fördjupa sina kokunskaper.

Det är inte ofta det blir en tjänst ledig som reporter för Husdjur och Nötkött. Men när tidigare reportern Ann Christin Olsson tagit över som ny chefredaktör för Nötkött uppstod en lucka. Den fylls från och med i dag av Camilla Olsson, som närmast kommer från en tjänst som nyhetsredaktör på Land Lantbruk. Innan dess var hon reporter och webbredaktör på tidningen och har även arbetat med Lantbrukspodden. Camilla Olsson har också arbetat på familjetidningen Land, Aftonbladet, Strengnäs Tidning, Gotlands tidningar och P4 Västmanland. Hon bor i Stockholm tillsammans med man och dotter.

Hur kom det sig att du sökte jobbet på Husdjur och Nötkött?

– Jag ville lämna skrivbordsjobbet som redaktör och komma ut på fältet igen och träffa läsare. Jag ser verkligen fram emot att få kontakt med tidningarnas läsare som gärna får tipsa om vad de vill läsa om. Att få skriva och berätta om det som händer inom lantbruket är något jag brinner för och jag ser fram emot att få fördjupa mig inom mjölk- och nötköttsproduktionen.

Vad har du för erfarenhet av kossor?

– Min första erfarenhet är från ett mjölkstall på Gotland där jag var under skolloven som 12-åring. Sedan dess har jag alltid gillat kossor och vet hur viktiga de är för den biologiska mångfalden, det öppna landskapet och ekonomin.

Har du några lantbruksnära intressen som du odlar?

– Haha, ja jag odlar väldigt mycket av det som är ätbart – grönsaker, bär och frukt hemma i min trädgård.

Vad önskar du av år 2023?

– Att det blir lägre priser för insatsvaror, ett fortsatt stabilt mjölkpris och högre avräkningspriser för nötkött.

Vill du komma i kontakt med Camilla Olsson? Hon nås på camilla.olsson@vxa.se

Så läser du Husdjur

Husdjur finns också som e-tidning, med alla utgåvor sedan 2014. E-tidningen är sökbar och har även en uppläsningsfunktion. Här hittar du e-tidningen: Husdjur

E-tidningen ingår i alla prenumerationer. Här kan du teckna en egen prenumeration och få direkt tillgång till e-tidningen: Prenumerationstjänst (preno.se)