Deltagarna kom långväga ifrån till utställningen Bohuskvigan. Det gjorde att konkurrensen blev hård och utställningen riktigt spännande.

Text, Foto Lisbeth Karlsson

Utställningen Bohuskvigan som arrangerades i samarbete med Rabbalshede marknad lockade långväga deltagare och ett trettiotal djur. Västra Sveriges koklubb hade valt att enbart fokusera på kvigor.

Bohuskvigan kvigutställning
SRB-champion vid Bohuskvigan, 1560 Lunden Ringer Tometta från Lunden Ayrshire & Holstein. Tometta visades av Ida Öst och korades av domare Sara Carlsson.

Domare för dagen var Sara Carlsson. I dagens andra SRB-klass, kvigor 12-18 månader, hittade hon sin champion i 1560 Lunden Ringer Tometta (Bluespruce Ringer-Specific) från Lunden Ayrshire & Holstein i Brålanda, som visades av Ida Öst. Klassen för kvigor 9-11 månader vanns av 955 Mona (Autograph-Braddock) från Rikard Mikaels i Brastad.

1533 Bolla Alongside utsågs till Champion bland holsteinkvigorna, visad av Linda Olsson.

I holsteinklassen för kvigor 5 månader segrade 1561 Stjärna Fitz (Fitz-Michelob) från Tingvalls gård i Bullaren. Bland kvigor 7-9 månader segrade 1533 Bolla Alongside (Alongside-Impact) från Tingvalls gård i Bullaren. Bolla utsågs senare till champion inom holstein. Till reserv champion utsågs 1301 Red Malin (Doral Red-Airlift) från Knutssons lantbruk i Tun.

I klassen för holsteinkvigor 10-12 månader segrade 1289 Shake it two (Doral Red-Mirand PP) från Knutssons lantbruk i Tun. Klassen för holsteinkvigor 15-17 månader vanns av 1485 Daga Admiral (Admiral-Meridian) från Tingvalls gård i Bullaren.

Linnea Knutsson, Cow Junior Club, utsågs i showmanshipfinalen till Champion.

I showmanshipklasserna var konkurrensen som hårdast. Flera mycket erfarna och duktiga deltagare deltog, men det blev till slut Linnea Knutsson, segrare i klassen för visare mellan 20-25 år, som tog hem championtiteln i Bohuskvigan. På andra plats och reserv champion placerade sig Mathilda Sonesson. Trea med hedersomnämnande blev segraren i klassen för visare 17-19 år, Eva Kuiper.

Eva Kuiper, Västra Sveriges Koklubb, vann klassen för visare 17-19 år och kom trea i finalen.