Nödfoder 2018 – så funkade de

Växtodling

2018 testades många olika sätt att få in extra grovfoder till korna, bland annat genom tidig skörd av spannmål eller sådd av en ny gröda efter skörd. Här är några av resultaten från odlingen av nödfoder.

Torrsommar: Åtgärderna du bör göra nu

Nyheter
Den torra starten på sommaren gjorde att första vallskörden blev mindre än normalt på många håll i landet. Fler djur än vanligt har också anmälts till slakt. Det finns även andra åtgärder att göra redan nu om torkan håller i sig.

Här kom det senast en rejäl rotblöta

Nyheter
Torkan är på mångas läppar och vem minns när det egentligen regnade så pass att det gav en ordentlig rotblöta? Husdjur har tagit reda på svaret!

Mjölk och kött – en vinnande kombination

Annons
Inget lämnas åt slumpen i avelsarbetet på Skottorp Säteri AB. Enligt delägare Lars-Inge Gunnarsson finns det många fördelar för mjölkbönder att också ha köttproduktion på gården.
Foderbrist efter torka

Mellangröda räddning vid foderbrist efter torka

Växtodling

2018 uppstod foderbrist efter torka på många gårdar. Kvills gård i Habo fick ett lyckat resultat med korn som mellangröda efter helsäd.

Valltipset: Enkla lösningar ofta bäst

Nyheter
Effekterna av förra sommarens torka kommer att vara märkbara flera år framöver. Erfarenheterna visar att de enklaste lösningarna kan vara de som fungerar bäst och billigast.