Årets Djurskötare 2020

Per-Arvid Karlsson, ladugårdsförman på Elmersgården i Vårgårda, tilldelas i år utmärkelsen Årets Djurskötare™ 2020.

– Per-Arvid har nära till skratt, och det genomsyrar också arbetet på Elmersgården. Mottot är att se det positiva i allt och att försöka göra allting så att det blir roligt, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Motivering Årets Djurskötare 2020

”Inga detaljer lämnas åt slumpen i ladugården på Elmersgården. Med gediget intresse och stor kunskap ser Per-Arvid Karlsson till att vända på varje sten för att öka djurvälfärden för korna samt trimma produktionen för ökad avkastning. Arbetet på gården kännetecknas av kamratskap och arbetsglädje och även där spelar Per-Arvid Karlsson en viktig roll. För detta tilldelas han utmärkelsen Årets Djurskötare 2020.”

Priset är ett stipendium på 10 000 kronor, en keramikskulptur signerad lantbruksprofilen Annika Bergman, diplom samt blommor.

I år delas priset ut digitalt via länk från Elmersgården i Vårgårda. En inspelning från prisutdelningen finns tillgänglig på Husdjurs Facebooksida.

För ytterligare information om prisutdelning, pristagare och högupplöst bild på Per-Arvid Karlsson kontakta Linda Grimstedt, chefredaktör Tidningen Husdjur, tel 010-471 09 42 eller linda.grimstedt@vxa.se

Om utmärkelsen:

Tidningen Husdjur och Ladugårdsförmännens Riksförbund delar varje år ut en utmärkelse till Årets Djurskötare. Detta för god djurskötsel, som är förenat med gott företagande, samtidigt som yrkeskåren djurskötare uppmärksammas.