Årets Ungdomsdiplom 2020

Johan Kristiansson, förman på Törlan Lantbruk i Tvååker, Halland, får i år en av lantbrukets finaste priser när han tilldelas Årets Ungdomsdiplom 2020.

Johan_Kristiansson_2020.jpg

– Johan Kristiansson har trots sin unga ålder redan avancerat till förman på Törlan Lantbruk i Tvååker. Han fick snabbt arbetsgivarnas förtroende för sin förmåga att suga åt sig kunskaper och ta fullt ansvar för djuren, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Naturbrukets Yrkesnämnd.

Juryns motivering lyder:

”Johan Kristiansson har med ett stort intresse för mjölkproduktionen utvecklats till en mycket duktig medarbetare på Törlan Lantbruk i Tvååker. Han är noggrann samt ansvarstagande i arbetet och arbetar aktivt för att kontinuerligt förbättra gårdens resultat. För sina höga ambitioner och kvalitet i arbetet tilldelas han Årets Ungdomsdiplom 2020.”

Priset är ett stipendium på 5 000 kronor, diplom samt blommor.

I år delas priset ut via en digital ceremoni på Törlan lantbruk. En inspelning från prisutdelningen finns tillgänglig på Husdjurs Facebooksida.

Foto på Johan Kristiansson går att ladda ner. Bilden är fri för publicering i samband med Årets Ungdomsdiplom. Foto: Lisbeth Karlsson, Tidningen Husdjur. För ytterligare information om prisutdelning och pristagare kontakta Linda Grimstedt, chefredaktör Tidningen Husdjur, tel 010-471 09 42 eller linda.grimstedt@vxa.se.

Om utmärkelsen:

Tidningen Husdjur och Naturbrukets yrkesnämnd delar varje år ut ett ungdomsdiplom till en ung djurskötare i början av sin yrkesbana. Genom detta ska ungdomar som ännu inte har det ansvar eller den erfarenhet som ligger bakom utmärkelsen Årets Djurskötare™ uppmärksammas och uppmuntras.