Årets Ungdomsdiplom 2021

Elin Bengtsson, djurskötare på Skygge gård i Tvååker, får i år en av lantbrukets finaste priser när hon tilldelas Årets Ungdomsdiplom 2021.

– Det finns ett stort behov av arbetskraft inom mjölkproduktionen. Ungdomar som vill satsa på en framtid inom yrket är guld värda. Elin Bengtsson är en sån person, som vill uppmuntra i hennes fortsatta utveckling som djurskötare, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Motivering Årets Ungdomsdiplom 2021

Sedan barnsben har mjölkkor varit Elin Bengtssons stora intresse, hela vägen från tävlingar i showmanship, via UF-företag med avbytartjänst, till en anställning på en mjölkgård. Med ett redan välutvecklat koöga tar hon sig an arbetet med glädje och stort intresse för att vidareutvecklas och har därmed blivit en högt uppskattad medarbetare. För sin vilja att vara med och forma framtidens mjölkproduktion tilldelas Elin Bengtsson Årets Ungdomsdiplom 2021.”

Priset är en resecheck på 5 000 kronor, diplom samt blommor.

I år delas priset ut den 15 oktober, kl 14.00, på Sörby Mjölks gård Rössberga i Floby, Västra Götaland. Media välkomnas att närvara. Anmäl er gärna på förhand till Linda Grimstedt.

Pressbild för nedladdning. Elin Bengtsson, djurskötare Skygge gård i Tvååker. Vid publicering ange fotografens namn. Foto: Christel Lind

För ytterligare information om prisutdelning och pristagare kontakta Linda Grimstedt, chefredaktör Tidningen Husdjur, tel 010-471 09 42.