Årets Ungdomsdiplom 2022

Sara Johansson, djurskötare på Germundssons lantbruk i Linghem, Östergötland, får i år ett av lantbrukets finaste priser när hon tilldelas Årets Ungdomsdiplom 2022.

– Av flera värdiga kandidater föll juryns val i år på Sara Johansson. Hon har en förmåga att kommunicera med djuren och visar stort engagemang för sin roll som djurskötare. En verklig förebild, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Motivering Årets Ungdomsdiplom 2022:

 Sara Johansson har älskat kor sen barnsben och det sägs att hon kan tala med djuren. Hon är mån om alla från den lilla kalven till den vuxna mjölkkon och vill ge alla djur de bästa förutsättningarna. På sin nuvarande arbetsplats har Sara fullt ansvar för mjölkkor och kalvar och har spelat en viktig roll för företagets fortsatta satsning på mjölkproduktionen. Sara Johansson är en värdig mottagare av Årets Ungdomsdiplom 2022.”

Priset för Årets Ungdomsdiplom är 5000 kronor till en utbildningresa, diplom samt blommor.

Priset delas ut den 19 oktober kl 12.10 i visningsringen på lantbruksmässan Elmia Lantbruk i Jönköping. Prisutdelare är landshövdingen i Jönköpings län, Helena Jonsson.

Årets Ungdomsdiplom 2022, Sara Johansson.
Sara Johansson får Årets Ungdomsdiplom 2022. Högupplöst pressbild. Foto: Lisbeth Karlsson

Bilden är högupplöst och får användas i samband med publicering om Årets Ungdomsdiplom. Ange fotograf: Lisbeth Karlsson, Tidningen Husdjur.

För ytterligare information om prisutdelning och pristagare kontakta Linda Grimstedt, chefredaktör Tidningen Husdjur, tel 010-471 09 42 eller 073-644 63 41.

Om Årets Ungdomsdiplom

Tidningen Husdjur och Naturbrukets Yrkesnämnd delar tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund varje år ut Årets Ungdomsdiplom till en ung djurskötare med intresse för mjölkproduktion.

Tidningen Husdjur, Naturbrukets Yrkesnämnd och Ladugårdsförmännens Riksförbund delar varje år ut ett Ungdomsdiplom till en ung djurskötare i början av sin yrkesbana. Vi vill på det här viset uppmärksamma de duktiga ungdomar, 18-24 år, som är en värdefull tillgång i mjölkproduktionen men som ännu inte nått den erfarenhet och fått det ansvar som krävs för utmärkelsen Årets Djurskötare®.

I juryn 2022 ingår: Linda Grimstedt, chefredaktör tidningen Husdjur, Therese Eriksson och Susanne Andersson, Ladugårdsförmännens Riksförbund, Anette Stenman, Naturbrukets Yrkesnämnd samt en veterinär från Växa Sverige.