Inte ens grönt stål kan stilla hunger

Spaning

Klimat och krig går hand i hand med brist på mat. I Norrland finns förutsättningar för att fortsätta föda världen. Men då måste samhället skapa förutsättningar. För inte ens grönt stål kan göra människor mätta, skriver journalistprofilen Sverker Olofsson i sin spaning för Husdjur.

Val till Europaparlamentet

Så tänker partierna om jordbruket inför EU-valet

Nyheter

Den 9 juni är det dags för EU-valet, alltså valet till Europaparlamentet. Av 705 platser ska Sverige fylla 21. I dag är det samma partier som sitter i den svenska riksdagen som också har mandat i EU-parlamentet*, men även flera mindre partier ställer upp med kandidater. I en stor enkät har Husdjur frågat de partier som i dag har platser i parlamentet hur de vill driva jordbrukspolitiken de kommande fem åren.

Niclas Sjöskog, mjölkbonde, skriver om EU-kommissionen och dess beslut.

EU-kommissionen kastar ut barnet med badvattnet

Spaning

Viljan från EU-kommissionen att införa förordningar innan mandatperioden går ut riskerar att leda till ogenomtänkta konsekvenser för livsmedelsproduktionen länder som Sverige och Finland. Det menar finske mjölkföretagaren Niclas Sjöskog i sin spaning för Husdjur.

Baletite och SilotitePro minskar ensilageförlusterna

Annons

Torka, pandemi och nu ett krig i Europa. De senaste åren har kriserna avlöst varandra och då är försörjningstrygghet och krisberedskap ständigt på tapeten.

Se bönderna som en del av krisberedskapen

Spaning
En framtid där såväl politiker som konsumenter har insett värdet av en stark livsmedelsproduktion i Sverige. Det är en framtid jag vill jobba för. Det skriver Emma Svensson i sin spaning.