219 Brunetta – en riktig femetta

Kor vi minns
Som bruksko är 219 Brunetta en fullträff och levererar på allt det en ko ska göra. Hon mjölkar bra, har fin mjölkkvalitet, blir dräktig, är skapligt frisk och krånglar aldrig.

Vänliga Vira märktes aldrig

Kor vi minns
De bästa korna märks inte i besättningen men blir speciella för sina ägare. Det är 1548 Vira från Guteruds lantbruk i Säffle ett utmärkt exempel på.

En av många Malin på Bredäng

Kor vi minns
Malin är gammal i gården. Hon fyller snart 14, är nykalvad och får hänga med så länge både ben och klövar håller.

Vally var en idealko

Kor vi minns
462 Vally var en skönhet i stallet, så exemplarisk att hon fick stå modell för jerseyföreningens logga. Men hon gick tyvärr ur tiden alldeles för tidigt.

Karin har tröstat många intagna

Kor vi minns
Rödbrokiga Karin, 13, har mjölkat över 100 000 kilo och lyssnat på många bekännelser från de intagna på anstalten Rödjan i Mariestad.

Pensionerad och kvigvakt

Kor vi minns
100-tonnaren 324 Hulta sinlades efter en hälta förra sommaren. Sedan dess har det blivit många månaders pensionärsliv som tack för lång och trogen tjänst.

Ridda(re) av höga halter

Kor vi minns
599 Ridda blev drygt 14 år och fick elva kalvar. Saknaden blev stor när hon hösten 2021 utgick ur besättningen.
168 Rullan, kviga i Vikings embryoprogram

Rullar på genom generationer

Kor vi minns
Den yngsta medlemmen i Rullan-familjen blev embryodonator i Finland. Tre generationer före henne fortsätter att producera mjölk i besättningen på Väggarp.

Fräsch som en tredjekalvare

Kor vi minns
Valla är en välkänd kofamilj som spridits från Juby gård över hela landet. På granngården Göstad har 1833 Valla gett upphov till en ny gren av familjen.

Yen – en riktig champion

Kor vi minns
Trevlig att hantera och en fröjd för ögonen. Jerseykon Yen har egenskaper som för ett par år sedan gav en championtitel från Gutekon.