Karin har tröstat många intagna

Kor vi minns

Rödbrokiga Karin, 13, har mjölkat över 100 000 kilo och lyssnat på många bekännelser från de intagna på anstalten Rödjan i Mariestad. – Jag brukar säga att det är den bästa kompisen man kan ha. Man kan säga precis vad man vill till kor, och de skvallrar aldrig, säger Maria Olofsson som jobbar i stallet […]

Pensionerad och kvigvakt

Kor vi minns

100-tonnaren 324 Hulta sinlades efter en hälta förra sommaren. Sedan dess har det blivit många månaders pensionärsliv som tack för lång och trogen tjänst.

Ridda(re) av höga halter

Kor vi minns

599 Ridda blev drygt 14 år och fick elva kalvar. Saknaden blev stor när hon hösten 2021 utgick ur besättningen.

168 Rullan, kviga i Vikings embryoprogram

Rullar på genom generationer

Kor vi minns

Den yngsta medlemmen i Rullan-familjen blev embryodonator i Finland. Tre generationer före henne fortsätter att producera mjölk i besättningen på Väggarp.

Fräsch som en tredjekalvare

Kor vi minns

Valla är en välkänd kofamilj som spridits från Juby gård över hela landet. På granngården Göstad har 1833 Valla gett upphov till en ny gren av familjen.

Yen – en riktig champion

Kor vi minns

Trevlig att hantera och en fröjd för ögonen. Jerseykon Yen har egenskaper som för ett par år sedan gav en championtitel från Gutekon.

802 Krona blev över 13 år. Hon blev med åren en personlighet. En hållbar ko med hög livstidsproduktion. Och en väldigt fin teckning, apelkastad med stjärnor.

Krona – en fett hållbar ko

Kor vi minns

Frisk, fruktsam och hållbar, men med åren ack så trögmjölkad. 802 Krona har fått utmärkelse för SRB-föreningens utmärkelse för hållbara kor.

Ida – en riktig diva

Kor vi minns

Hade 1463 Ida varit en människa hade hon blivit en hög chef. Hon vet vad hon vill och bossar gärna med de andra korna i stallet.

På väg mot 100 ton

Kor vi minns

Holsteinkon 1258 har besättningens ojämförligt högsta avkastning räknat per levnadsdag, mer än dubbelt så högt som genomsnittskon.

Inga – en ko med sisu

Kor vi minns

Hon är den första hundratonnaren i besättningen, men annars en osynlig dam. Inga sköter sig själv och hon behöver aldrig hämtas till roboten.