Ett äldre par i folkdräkt tillsammans med kronprinsessan Victoria i blåblommig klänning.

Kronprinsessan prisade mjölkbönder: ”Tack för ert hängivna arbete”

Guldmedaljen

I 23 år har 23 mjölkföretag levererat mjölk av högsta kvalitet. För den prestationen fick de i dag ta emot guldmedalj av kronprinsessan Victoria.

Humlefarm får guldmedalj för sin mjölk

Nyheter

På gården Humlefarm i nordvästra Skåne finns två av de mjölkbönder som i år får en guldmedalj för sitt arbete. Men någon resa till Stockholm blir det inte för Christin Persson och Bertil Nilsson.

Guldmedaljer till 23 svenska gårdar

Guldmedaljen

23 mjölkföretag får i år guldmedaljer för mjölk av högsta kvalitet. Platsen är Kungliga slottet i Stockholm och prisutdelare är kronprinsessan Victoria.

Baletite och SilotitePro minskar ensilageförlusterna

Annons

I Offerdals socken, i byn Bäcken, driver bröderna Sven och Nils-Olov Bäckebjörk mjölkproduktion med 120 kor. De började med varsin gård och har firat 20-årsjubileum med sin gemensamma satsning. I år får dessutom Nils-Olov Bäckebjörk ta emot guldmedalj för felfri mjölk.

Guldmedalj för mjölken – här är framgångsrika strategin

Guldmedaljen
I Offerdals socken driver bröderna Sven och Nils-Olov Bäckebjörk mjölkproduktion. De började med varsin gård och har firat 20-årsjubileum med sin gemensamma satsning. I år får dessutom Nils-Olov Bäckebjörk ta emot guldmedalj för felfri mjölk.

20 mjölkbönder får guldmedalj av kungen

Nyheter
20 mjölkbönder får i år LRF mjölks guldmedalj för mjölk av högsta kvalitet. Priset delas ut av kung Carl XVI Gustaf i slutet av mars.

Vall och bete i Husdjur 4

Nyheter
Det är dags att släppa ut djuren på bete, samtidigt som de ska växa eller mjölka bra. På Kalset mjölk följer Anna Samuelsson kvigornas tillväxt på betet och anser att förstagångsbetarna behöver stödutfodring för att inte tappa fart.

Alla guldmedaljörer 2021

Nyheter
33 mjölkbönder kvalificerade sig för guldmedalj 2021, men har fått vänta med att ta emot sina priser. Här är listan för 2021 års medaljörer.