Ledare: Vi rustar oss för kriserna

Opinion

När vi gick in i år 2022 var det få som kunde ana vilket omvälvande år det skulle bli. Att nästan vara igenom coronapandemin ingav en falsk känsla av att ”nu kan det bara bli bättre”. Så fel vi hade.

Om ryska kålrötter och praliner med apelsin

Opinion

Om 2023 är en chokladask så kan den komma att innehålla både äckliga och goda praliner. Hur många av varje som är sparade från årets ask avgör balansen i smakupplevelsen. Så resonerar Linda Grimstedt i sin ledare.

Upp till bevis för nya regeringen

Opinion

Det är dags för landbygdsminister Peter Kullgren att kavla upp ärmarna och visa att den nya regeringen vill satsa på jordbruket. Det skriver Linda Grimstedt i sin ledare. Tiden innan en ny regering presenteras och en ny budget läggs fram är alltid spännande. Det uppstår som en lucka i tiden då allting fortfarande kan hända […]

Fira med oss i dagarna tre

Opinion

Att få träffas fysiskt och se hela bredden och styrkan hos det gröna Sverige är extra viktigt i utmanande tider. Det skriver chefredaktör Linda Grimstedt i sin ledare med anledning av mässan Elmia lantbruk.

En fråga om inställning

Opinion

Med de dyrtider som råder just nu kan nyckeltalen vara nyckeln till framgång. Ann Christin Olsson reflekterar över hur nyckeltal kan vara en hjälp till självoptimering.

Framtiden behöver hållbar energi

Opinion

Lantbruket behöver hållbara lösningar för sitt energibehov. Lisbeth Karlsson reflekterar över utvecklingen.

Mästarnas mästare

Opinion

Kepsen av för Markus Brisbo, Årets vallmästare 2022, som knep utmärkelsen i hård konkurrens med övriga nominerade. Ann Christin Olsson reflekterar över om det går att tävla i lantbruk.

Lantbruket är ryggraden i svensk beredskap

Opinion

En redan låg försörjningsgrad riskerar att bli ännu lägre i Ukrainakrisens och kostnadsökningarnas spår, skriver Lisbeth Karlsson i Husdjur nr 4 2022.

Både kvinnor och män har rätt att vara normalbra

Opinion

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen och Linda Grimstedt skriver om vägen till ett jämställt lantbruk.

Sätt mål för din verksamhet

Opinion

Framgångsrika idrottare skapar sig tidigt en målbild om vad de vill uppnå. Sen börjar det hårda arbetet med att nå dit. Läs Lisbeth Karlssons ledare om hur mjölkproduktionen kan inspireras av idrotten.