Hård kamp om djurskötartitlar

Ovanligt många har i år tagit chansen att nominera kandidater till Årets Djurskötare och Årets Ungdomsdiplom. Juryn har nu börjat det tuffa arbetet med att utse vinnarna.

För 22:a året i rad ska Husdjur tillsammans med Ladugårdsförmännens riksförbund utse Årets djurskötare. Förra året tog Jan Eriksson, förman på Skråmered i Halland hem titeln.

I år har nomineringarna rasat in till juryn som kommer att få ett tufft arbete med att utse en vinnare. Bland de nominerade finns allt från relativt nya stjärnor till rutinerade trotjänare. Gemensamt för dem alla är att de är mycket uppskattade av sina arbetsgivare och kollegor, samt bidrar till hög djurvälfärd och ökad avkastning för mjölkkorna.

Tillsammans med Naturbrukets yrkesnämnd kommer juryn också att utse mottagaren av Årets Ungdomsdiplom. Det ges till en ung djurskötare i början av sin karriär. Även här har det kommit in många värdiga kandidater.

– Det är fantastiskt roligt att läsa alla fina motiveringar. Djurskötaren är verkligen en viktig del av dagens mjölkproduktion och det är roligt att det är så många som har tagit sig tid att nominera personer som de vill ge lite extra uppmärksamhet, säger Husdjurs chefredaktör Linda Grimstedt.

Vilka som belönas med årets priser meddelas senare i höst.