Husdjur blir Sällskapsdjur

Aprilskämt. Efter månader av planering är det nu klart. I dag byter Husdjur inriktning och börjar istället skriva om sällskapsdjur.

Tidningen Husdjur har inte alltid bara handlat om mjölkkor. Under en lång tid var tidningen – under namnet Ladugården – även facktidning för grisbranschen.

Nu är det dags för en ny färdriktning. I dag, 1 april, lanseras Husdjurs nya inriktning mot sällskapsdjur.

– Vi upplever att det finns ett uppdämt behov av en professionell bevakning av sällskapsdjuren. Jag blir flera gånger per månad kontaktad av frilansar och PR-byråer som vill sälja in nyheter om hundar och katter till Husdjur, säger Husdjurs chefredaktör Linda Grimstedt.

Det finns också en trend i samhället att sällskapdjuren får en allt viktigare roll, där människor vill lägga allt mer pengar och omsorg på katter, hundar och marsvin. I och med det finns också ett ökat behov av kunskap kring omvårdnad, skötsel och livsmiljöer för djuren.

– Här känner vi att vi kan bidra. Vi har stor kompetens kring frågor som avel, byggnader och smittskydd, konstaterar Linda Grimstedt.

I en tid där falska nyheter lätt sprids i sociala medier vill Husdjur nu bidra till en saklig och faktabaserad bevakning av sällskapsdjuren. Datumet för övergången blir den 1 april.

– Det är aldrig lätt att bestämma när tiden är inne. Men vi känner att i dag är en bra dag, säger Linda Grimstedt.

Texten är ett aprilskämt och publicerades 1 april 2020