Nu har Kristian hittat kärleken

Mjölkbonden Kristian Gustafsson, 39 år, från Havdhem på Gotland, fann inte den rätta i tv-programmet Kärlek åt alla. Men vid en dejt med den nya distriktsveterinären blev det kärlek vid första ögonkastet.

Text Ann Christin Olsson

Kristian Gustafsson dök upp några veckor in i programmet Kärlek åt alla, avknoppningen från Bonde söker fru som sänds på Tv 4 play. Inspelningarna sker inte på gården, utan tillsammans med de andra medverkande på Siggesta gård utanför Stockholm. Men ingen av de två han dejtade där var den rätta.

I stället var det kompisar på Distriktsveterinärerna som pushade Kristian Gustafsson att bjuda ut den nya distriktsveterinären Kristin Nilsson. Först väntade han på att hon skulle få vägarna förbi, men så blev det inte.

– Så i september ringde jag och bjöd ut henne på dejt.

Lite lustigt var att hon i sin tur fått tips om honom av en lantbrukare, men hon var inte intresserad av att vara med i tv-programmet. Efter en timmes paddlande och fem timmars picknick fick de bryta upp för kvällen.

– Det kändes direkt att det var en toppentjej.

På Kristin Nilssons nästa jourhelg hade hon vägarna förbi, och sen dess har hon aldrig riktigt åkt från gården.

– Vi är sambo och håller på att slutstäda hennes lägenhet, säger Kristian Gustafsson. Så på det privata planet känns det otroligt roligt och bra just nu.

I mjölkföretaget med 200 kor är de dock en person kort efter att en tilltänkt ny medarbetare hoppat av. En ny är på gång, men det blir ett glapp. Det tycker Kristian Gustafsson är lättare att ta när läget, som han säger, är ”onödigt bra” på det privata planet.