Här är mjölkbönderna i Bonde söker fru

Nu är det dags för mjölkbönderna i Bonde söker fru. Tre av fem deltagare i årets säsong kommer från en mjölkgård. På måndag berättar de TV4:s castingprogram om vad de söker efter i en partner.

Text Linda Grimstedt
Foto TV4

Förra året var det ont om representation från mjölkbranschen. Men i år är det comeback för mjölkbönderna i Bonde söker fru. Och det med besked. Av de fem singelbönder som kommer att presenteras i TV4:s castingprogram den 1 april är inte mindre än tre aktiva inom mjölkproduktionen.

Här är de tre som kommer visa upp svensk mjölkproduktion på bästa sändningstid:

Alma Håkansson

För de som är intresserade av avel, utställning och showmanship är kanske Alma Håkansson, 24, från Mellerud den mest välbekanta av deltagarna. Hon är nyutbildad agrotekniker och arbetar på familjens mjölkgård. Förra året fick hon SRB-föreningens ungdomsstipendium. Alma Håkansson är också engagerad i utställningsverksamheten, både som visare och som coach för ungdomar som tävlar i showmanship. I höstas vann en kviga från föräldragården SRB-föreningens digitala utställning i klassen för yngre kvigor. Alma Håkansson är aktiv på sociala medie-plattformen Instagram under namnet bondtosen_.

Alma Håkansson är en av mjölkbönderna i Bonde söker fru. Hon sitter med en vit jacka och blå mössa med kalvar i bakgrunden.
Alma Håkansson.

Anders Mood

Även Anders Mood, 34, från Näsviken har förekommit i Husdjurs spalter om än indirekt. Hans föräldrar Kerstin och Sven-Åke är uppfödare till tjuren VH Smoodie, som föddes efter en embryoinläggning på gården. Nyligen fick föräldrarna också ett mjölkglas från Växa för god juverhälsa. Gården har 45 mjölkkor och 300 höns enligt Hudiksvalls tidning som varit på besök.

Anders Mood är en av mjölkbönderna i Bonde söker fru. Han sitter på huk på foderbordet klädd i en rutig skjorta.
Anders Mood.

Isak Johansson:

I Algutsrum på Öland finns till slut Isak Johansson, 30. Familjen har en större gård med drygt 300 kor. Enligt TV4:s pressmeddelande arbetar Isak Johansson på gården tillsammans med sin pappa, men reser gärna utomlands under vinterhalvåret för att ägna sig åt kitesurfning, skidåkning, dykning med mera.

Isak Johansson är en av mjölkbönderna i Bonde söker fru. Han har en vit jacka och håller armen om en kalv.
Isak Johansson.

Förra året var det ingen mjölkbonde som deltog i Bonde söker fru. Husdjur besökte dock Kristian Gustafsson från säsongen 2022 som berättade om hur han efter programmet hittat kärleken när distriktsveterinären kom till gården.