Sommarquizza med Husdjur – du kan vinna ett kalvtäcke!

Ta chansen att vinna ett kalvtäcke genom att delta i Husdjurs och Nötkötts sommarquiz. Varje fredag hela sommaren ställer vi en fråga i sociala medier. Ju fler svar desto större chans att vinna täcket.

Text Linda Grimstedt

Vad vore väl sommaren utan ett roligt quiz? Tillsammans med vår systertidning Nötkött kör vi hela sommaren en frågesport på vår Facebooksida. Svara på frågan i en kommentar till respektive inlägg. Den 11 augusti ställer vi sista frågan och lottar därefter ut ett kalvtäcke bland de som haft flest antal rätta svar. Vi lottar ut ett täcke per tidning, så genom att svara på båda tidningarnas frågor ökar din chans att vinna.

Vill du förbereda svaren redan nu finns samtliga sex frågor här nedan. Men för att vara med och tävla behöver du lämna svaren ett och ett, i takt med att vi lägger ut frågorna på Facebook.

Fråga 1

Vad blev det för medelpris vid tjurauktionen på Gunnarp i år? På Gunnarp individprövas varje år utvalda ungtjurar av köttras.

A. 58 280  kronor

B. 62 869 kronor

C. 71 358 kronor

Fråga 2

Olasgård i Valinge blev Årets Vallmästare. Hur många årskor har de?

A. 180

B. 120

C. 240

Fråga 3

Tidningen Nötkött är en medlemstidning, men för vilken/vilka föreningar?

A. SNP och NAB

B. NAB

C. SNP  

Fråga 4

Under vinjetten Kor vi minns har vi berättat om skällkon Mona. Vad heter gården i Klövsjö där hon bodde?

A. Södergården

B. Mellangården

C. Norrgården

Fråga 5

Hur stort svinn är det i genomsnitt i svensk nötköttsproduktion på gårdsnivå? Baserat på statistik för 2020.

A. 5 procent

B. 8 procent

C. 15 procent

Fråga 6

I början av juni tog vi reda på var det senast hade kommit en riktig rotblöta på mer än 30 millimeter. Hur mycket regn föll det i Muodoslompolo den 18 maj i år?

A. 33,7 millimeter

B. 31,3 millimeter

C. 30,2 millimeter

Spara länken och kom tillbaka till den här sidan vartefter vi publicerar frågorna på Facebook. De flesta frågorna innehåller en länk som leder till de rätta svaren och ökar din chans att vinna ett kalvtäcke.