Årets Djurskötare 2021

Trion Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson på Sörby Mjölk AB i Floby, Västra Götaland, får i år ett av lantbrukets finaste priser när de tillsammans utses till Årets Djurskötare® 2021

– Bra personal är oerhört viktigt för ett mjölkföretag, både för djuren och arbetsgivaren. I vårt juryarbete möter vi många extremt duktiga djurskötare som lägger ner sin själ i djurens välmående. I år var teamet på Sörby mjölk de stjärnor som lös allra starkast, säger Linda Grimstedt, chefredaktör på Tidningen Husdjur, som delar ut priset tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Motivering Årets Djurskötare 2021:

På Sörby mjölk finns ett väl sammansvetsat team. Annica Andersson, Lennart Johansson och Josefina Johansson har alla olika egenskaper och kunskaper och tillsammans bildar de en stabil grund för produktionen och djurvälfärdsarbetet på gården. Med glädje, lyhördhet och omtänksamhet tar de hand om både djuren och trivseln i arbetslaget. De är öppna för nya idéer och arbetar ständigt för att trimma arbetet för god djurhälsa och en lönsam mjölkproduktion. För detta tilldelas de priset Årets Djurskötare 2021.”

Priset är en resecheck på 10 000 kronor, en statyett skapad av Annika Bergman, diplom samt blommor.

I år delas priset ut den 15 oktober kl 14.00 på Sörby Mjölks gård Rössberga i Floby. Media välkomnas att närvara, anmäl gärna närvaro till Linda Grimstedt.

Pressbild för nedladdning. Vid publicering ange fotografens namn. Foto: Therese Eriksson

För ytterligare information om prisutdelning och pristagare kontakta Linda Grimstedt, chefredaktör Tidningen Husdjur, tel 010-471 09 42 eller 073-644 63 41.

Om utmärkelsen:

Tidningen Husdjur och Ladugårdsförmännens Riksförbund delar varje år ut en utmärkelse till Årets Djurskötare. Detta för god djurskötsel som är förenat med gott företagande samtidigt som yrkeskåren djurskötare uppmärksammas.