Årets Djurskötare®

Tidningen Husdjur vill tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund uppmärksamma de duktiga djurskötare som varje dag ser till att skapa det välmående och den höga djurvälfärd som krävs för en framgångsrik och högkvalitativ mjölkproduktion.

Årets Djurskötare ® är en djurskötare – anställd eller egen företagare – som bedöms sköta sin mjölkkobesättning på ett sätt som är ett föredöme för andra. Priset kan även delas mellan flera personer om ansvaret för kornas skötsel och välmående är lika fördelat i en grupp. Årets Djurskötare instiftades 1999 i samarbete med Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Nominera kandidater till Årets Djurskötare 2022!

De nominerade granskas av en jury och slutkandidaterna besöks på sin arbetsplats. Hänsyn tas till allmänna omdömen om besättningen såsom hygien, hälsa, avkastning, kvalitet, ekonomi, nytänkande med mera. Juryn kontrollerar även siffror över besättningens djurhälsa och produktion.

Vinnaren belönas med ett resestipendium om 10 000 kronor, en keramikskulptur skapad av Annika Bergman, diplom samt blommor.

Du kan nominera dig själv, en anställd, en kollega eller en vän. Anmälan stänger den 31 juli!

För- och efternamn
För- och efternamn

I juryn ingår Linda Grimstedt, chefredaktör tidningen Husdjur, Therese Eriksson och Susanne Andersson, Ladugårdsförmännens Riksförbund, Catharina Matsdotter, Naturbrukets Yrkesnämnd, samt Frida Åkerström, Växa Sverige.

Tidigare vinnare av Årets Djurskötare®