Årets Djurskötare®

Tidningen Husdjur vill tillsammans med Ladugårdsförmännens Riksförbund uppmärksamma de duktiga djurskötare som varje dag ser till att skapa det välmående och den höga djurvälfärd som krävs för en framgångsrik och högkvalitativ mjölkproduktion.

Årets Djurskötare ® är en djurskötare – anställd eller egen företagare – som bedöms sköta sin mjölkkobesättning på ett sätt som är ett föredöme för andra. Priset kan även delas mellan flera personer om ansvaret för kornas skötsel och välmående är lika fördelat i en grupp. Årets Djurskötare instiftades 1999 i samarbete med Ladugårdsförmännens Riksförbund.

Årets Djurskötare 2022

Nu är nomineringstiden för Årets Djurskötare 2022 stängd. De nominerade granskas av en jury och slutkandidaterna besöks på sin arbetsplats. Hänsyn tas till allmänna omdömen om besättningen såsom hygien, hälsa, avkastning, kvalitet, ekonomi, nytänkande med mera. Juryn kontrollerar även siffror över besättningens djurhälsa och produktion.

Vinnaren belönas med ett resestipendium om 10 000 kronor, en keramikskulptur skapad av Annika Bergman, diplom samt blommor. Prisutdelningen sker i samband med Elmia i oktober.

I juryn ingår Linda Grimstedt, chefredaktör tidningen Husdjur, Therese Eriksson och Susanne Andersson, Ladugårdsförmännens Riksförbund, Anette Stenman, Naturbrukets Yrkesnämnd, samt en veterinär från Växa Sverige.

Tidigare vinnare av Årets Djurskötare®